イベントテーマ
Theme of the event
「医食同源」 Healthy and Beauty
日本のスターシェフが作るauthenticな日本食の調理実演を体験(試食あり)
また日本産食材の活用法、たべてみたい日本食を実際に自身で作る体験
“A balanced diet leads to a healthy body” : Healthy and Beauty
Experience authentic Japanese cooking demonstration by a Japanese star chef (with tasting);
How to use of Japanese ingredients, and experience making Japanese food.
開催日時
Date
2019年10月2日(水曜)
午後3時~午後5時
October 2nd, 2019
3:00pm~5:00pm
会場
Venue
ABC Cooking Studio Takashimaya S.C. Studio
スケジュール
Timeline(Tentative)
14:30 | 受付 Door open |
---|---|
15:00 | オープニング/トークショー Opening Talk / Talk session |
15:30 | 高木氏による調理デモンストレーションと日本食調理体験(高木氏による2品程度のデモンストレーションと、参加者による1品の料理実習体験) Cooking Demonstration by Mr. Takagi and Japanese cuisine experience (2 plates cooking demonstration by Mr. Takagi and 1 plate cooking experience by participants) |
16:40 | 試食会、写真撮影、質疑応答 Tasting/Photo session/Q&A |
17:00 | 終了 Close |
講師
Lecture
髙木 慎一朗
日本料理 銭屋、日本食普及の親善大使
Shinichiro Takagi
Owner & Chef of “Japanese cuisine Zeniya”
“Japanese Cuisine Goodwill ambassador” Government of Japan (2017)
デモンストレーションメニュー
Cooking demonstration menu
・蕪の治部煮
・鰤の幽庵焼
– Jibu ni with Kabura (Simmered Turnips in a thick broth)
– Yuan yaki style Yellowtail (Japanese grilling yellowtail marinated in yuzu and soy sauce)